Forlaget Ny Havn · v/Jørgen Duus · Voldboligerne 2, 2. · 1426 København K
 
Forside Guder til alle Husker du
vor skoletid?
Håndværk
- da det var håndens værk
Håndværk
- da det var håndens værk 2
 
Håndværk - da det var...
Fødevarer
- Møller  32
- Bager  46
- Konditor  63
- Dropskoger  70 =>
- Slagter  74
Beklædning
Bolig-husgeråd-transport
Service
Anmeldelser

  Pris: 295 kr. - 318 sider.
  Køb den i boghandelen
  ISBN 87-988972-0-9


Dropskoger

Fremstilling af sukker fra sukkerrør har været kendt i Indien 1000 år f. Kr. År 714 bragte maurerne sukkerrøret til Spanien, og her og senere på Sicilien og på Kreta var der stor avl af sukkerrør. Dyrkningen var meget arbejdskrævende, og udvindingen af de hvide krystaller var besværlig, så sukker blev en meget kostbar vare, som var forbeholdt den absolutte overklasse. Kun konger og store fyrster havde råd til luksusspisen, sukker.
Ud over at bruge sukkeret i kaffe og te blev det også anvendt til fremstilling af slik, hvis hovedingrediens var sukker. Drops (der oprindeligt var syrlige med lemonsmag ) eller bolsjer består altovervejende af sukker, der er smeltet, tilsat farve og smagsstoffer - størknet og skåret i passende stykker. Dropskoger var omkring år 1900 et håndværk, der krævede en læretid på 4 år. I dag er der kun ganske få, der mestrer kunsten.
Læs videre i bogen: 4 sider og 11 billeder, beskrivelse af faget og beretning fra 1 dropskoger i 1890´erne.